2015-ben indul az OpenAIRE2020 program

 

Az EU közösségből több mint 50 partner fog együttműködni abban a nagyszabású kezdeményezésben, amelynek célja a nyílt tudomány népszerűsítése, valamint a kutatási eredmények és adatok kereshetőségének és újra felhasználásának javítása. Számos szakterület és szakma, mint pl. könyvtár, informatika, jog, adatkezelés, képviselője fog együtt dolgozni ebben a pán-európai vállalkozásban. A Horizon2020 projekt eredményei a Nemzeti Open Access Helpdeskeken (NOAD) keresztül kerülnek összegyűjtésre, amelyhez technikai és adminisztratív segítséget az OpenAIRE program infrastruktúrája fog nyújtani.

A 2015 januárjában útjára induló OpenAIRE2020 program kulcsszerepet játszik a H2020 tudományos eredményeinek menedzselésében. A program további célja a nemzeti finanszírozó testületekkel való együttműködés és az open access publikálási módszerek megerősítése. Együttműködő partnerek: Zenodo, LIBER, hypotheses.org, COAR.

Az OpenAIRE program újabb fejezetének finanszírozásával az EU egyértelműen támogatását fejezi ki a kutatási eredmények nyílt hozzáférésével, a kutatás és innováció szoros együttműködésével kapcsolatban.

Link az eredeti hírhez:
https://www.openaire.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=670:openaire2020-press-release&catid=30:news-events

 

elválasztó

 

HÍREK, ESEMÉNYEK